solarkit-logo

Tongwei Solar napelemek a Solar Kit hivatalos forgalmazásában

A napelem piac feltörekvő üstököse

A Tongwei története

Tongwei Group mára a napelemes iparág egyik meghatározó szereplőjévé vált, mint az egyik legnagyobb napelem cella-gyártó cég, amelynek celláit rengeteg különböző márka, többek között a Jinko napelemeiben is felhasználnak. 2004-ben kerültek fel a Shanghai-i tőzsdére, és 2006-ban kezdték meg tevékenységüket a napelemes iparágban. 2013-ban a Tongwei Solar részleg megalapításával pedig elindították a magas hatékonyságú “crystalline silicon” cellák gyártását, amely megalapozta sikerüket a napelemes piacon.

A nagy tisztaságú kristályos szilícium és a napelemek területén nemzetközileg vezető vállalatként a Tongwei 2022-ben hivatalosan belépett a napelem modul gyártásba, és ezzel egy teljes PV-ipari értékláncot hozott létre, amely független szellemi tulajdonjogokkal rendelkezik, és amely kiterjed a nagy tisztaságú kristályos szilícium upstream gyártására, a hatékony napelemek és modulok midstream gyártására, valamint a PV-erőművek építésére és üzemeltetésére a downstream-en. 

Összefoglalva, az elmúlt években a vállalat újabb ajtókat nyitott meg, és belekezdett saját napelem-panelek gyártásába is. Ez a lépés nemcsak azért izgalmas, mert egy ilyen méretű és meghatározó cellagyártó cég számára új kihívást jelent a panelgyártás, hanem azért is, mert lehetővé teszi számukra, hogy a napelemes piacon még szélesebb körben vállaljanak aktív és integrált szerepet.

A Tongwei volt a vezető poliszilícium- és cellagyártó tavaly, 2022-ben is az lesz, és valószínűleg 2025-ben is megtartja ezt a pozíciót. A különbség az, hogy a közeljövőben csak a Tongwei válhat az iparág első igazi globális, teljesen integrált (poli- és modul közötti) szereplőjévé.

A Tongwei a méret, a technológia, a költségek és a minőség tekintetében kiemelkedő erősségeivel a PV-ipar fejlődésének fontos résztvevőjévé és fő hajtóerejévé vált Kínában és világszerte egyaránt. A jövőben a “Tongwei, a jobb életért” vállalati jövőképet követve a vállalat folyamatos elkötelezettséggel és kitartással halad előre, speciális, magas minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújt a piac és az ipar számára, vállalva a küldetést, hogy világszínvonalú tiszta energia szolgáltatóvá és biztonságos élelmiszer-szolgáltatóvá fejlődjön, előmozdítva az energia szerkezetátalakítást a tiszta és alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlődés érdekében, és hozzájárulva a “kettős szén-dioxid-kibocsátás” stratégia gyors végrehajtásához és a globális energiaátalakítás megvalósításához.

Globális szintű cella -és modulgyártási kapacitás a Tongwei-nél

A Tongwei hatalmas növekedést ért el a gyártási kapacitásuk terén. 2023-ra már 70 GW cellagyártási kapacitással és 80 GW napelem modul gyártási kapacitással rendelkeznek. Ez bizonyítja az iparban betöltött meghatározó szerepüket és az állandó fejlődésre való elkötelezettségüket.

A Tongwei Group globális hatással bír, hiszen több mint 20.000 alkalmazottat foglalkoztat, és saját gyártású moduljaikat jelenleg az összes kontinensre exportálják, Európában Magyarország mellett további 25 országba. Ez a kiterjedt piaci jelenlét és nemzetközi tapasztalatuk megerősíti megbízhatóságukat, lehetővé téve számukra, hogy ügyfeleiket világszerte kiszolgálják. Az innováció és minőség iránti elkötelezettség kulcsfontosságú a vállalat sikereiben.

2023-ban ügyvezetőnk és nagykereskedelmi vezetőnk Shanghai-ban találkozott a cég képviselőivel és stratégiai együttműködésre lépett a Tongwei-jel. Ez a partnerség lehetővé tette számunkra, hogy a Tongwei kiváló minőségű napelem paneljeit megbízható feltételekkel kínáljuk ügyfeleinknek, lakossági és akár ipari méretben is.

Tongwei napelemek

Főbb tulajdonságok:

  • Tier 1 besorolás
  • P és N type modellek
  • Multi Bus Bar technológia
  • Half-cell (félcellás) technológia: 5-10W teljesítménynövekedés panelenként és ellenállás csökkentése
  • 21-21,5% körüli hatékonyság (modellenként változó hatékonyság)
  • Első évben 2% degradáció, utána évi 0,55% a 30. évig

A TW solar napelem modulok kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, amely a cég múltjának és hatalmas gyártási kapacitásának köszönhető. Az évek során elért sikeres fejlődés és a nagyobb gyártási volumen lehetővé teszi számukra, hogy versenyképes áron kínálják termékeiket az iparban kereskedő és telepítő cégek számára.

tw-solar-2

A Tongwei napelem modulok a legmodernebb technológiák segítségével lettek kifejlesztve, hogy optimális teljesítményt és hatékonyságot nyújtsanak. Ezek közé tartozik a Multi Bus Bar technológia és a Half-cell (félcellás) technológia.

A Multi Bus Bar technológia a napelem cellák elektródáinak hatékonyabb elrendezését jelenti, a hagyományos szálcsiszolás helyett. Ennek eredményeként növelhető a panel hatásfoka és csökken az energiavesztés. Az elrendezés lehetővé teszi, hogy az elektromos áram hatékonyabban áramoljon a cellákon, ami megnöveli a teljesítményt.

A Half-cell (félcellás) technológia pedig az egyes cellákat kisebb méretű részekre osztja (a hagyományos 60-72 cellaszám helyett 120-144 lesz a panelen), aminek köszönhetően csökken az ellenállás a cellákban. Ennek eredményeként akár 5-10W teljesítménynövekedést érhetünk el panelenként. Emellett a félcellák a kevesebb árnyékolás esetén is magasabb hatékonyságot biztosítanak, mivel az egyes részek függetlenül működnek, így az árnyékok kevésbé befolyásolják a teljesítményüket.

Ezek a haladó technológiák nem csak kiváló teljesítményt és hatékonyságot eredményeznek, hanem hosszabb élettartamot is biztosítanak a napelemeknek.

A modulok hatékonysága a 20,5-21,5%-os tartományban mozog, amely a legújabb fejlesztéseknek és innovatív gyártási folyamatoknak köszönhető. A napelemek kiválóan állnak ellen a degradációnak, az első évben csupán 2% csökkenéssel kell számolni, és ezután évente mindössze 0,55%-kal csökken a teljesítmény egészen a 30. évig.

A Tongwei büszkén vállalja a napelem modulok magas minőségét és tartósságát. A panelekre modelltől függően 12 vagy 15 év garancia érvényes, és emellett hosszú távú, 25 év teljesítménygaranciát nyújtanak, amely további bizalmat eredményez.

Összefoglalás

A Tongwei napelem modulok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek egyértelműen megmutatják, miért választják őket ennyien a piacon. A cég, mint régi múlttal és rengeteg tapasztalattal rendelkező napelem cella gyártó, bebizonyította, hogy a szakértelmük és megbízhatóságuk terén meghatározó szereplők az iparban.

A Tongwei napelem modulokat büszkén ajánljuk a SolarKit kivitelezésein vagy nagykereskedésében, hiszen az elkötelezettségük és tapasztalatuk a napelem cella gyártás terén kiemelkedő. A vállalat nem csupán egy nagy játékos az iparban, hanem meghatározó szereplő, akikre ügyfeleink nyugodt szívvel támaszkodhatnak.

tw-solar-3