solarkit-logo

Pályázatok

Minden elérhető pályázat és támogatás magánszemélyek illetve vállalatok számára.

Sikeralapú munkadíj. Pályázatok, támogatások segítségével azok is belevághatnak az energiahatékony és zöld otthon megteremtésébe, akik teljes önerőből nem feltétlenül döntenének a korszerűsítés mellett, vagy lehetőségük sem lenne rá. Küldetésünk, hogy minél több otthont, ingatlant tegyünk energiahatékonyabbá, környezetbarátabbá, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a pályázatokra, amelyek lehetővé teszik szélesebb körben a megújuló energia használatának elterjedését.

Pályázatíróinkkal minden lakossági, és vállalkozási pályázattal kapcsolatban vállalunk tanácsadást, pályázatmenedzsmentet és ügyintézést is.

Aktuális pályázatok:

GINOP Plusz 2024: 0%-os hitel KKV-knakPlus Icon

Cél

A hitel felhasználható új tárgyi eszközök beszerzésére, gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást termelő és hasznosító technológiákra. A programon belül továbbá igénybe vehetőek képzési, tanácsadási szolgáltatások és elszámolhatóak mérnöki, szakértői díjak is.

Összefoglaló

A kölcsön többek közt megújuló energiaforrásokat termelő vagy hasznosító fejlesztési projektekre is felhasználható, legyen az napelemes rendszer vagy hőszivattyú.

Támogatható tevékenységek

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a KKV-k támogatása, amely során a cégek  új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra használhatják fel a 0%-os fix kamatú hitelt.

Kiegészítés

A program az ország kevésbé fejlett részeit támogatja, így a fejlesztések megvalósítási helye nem lehet Budapest.

Kik pályázhatnak

A pályázat csak Budapesten kívüli megvalósításra érvényes. Csak  a vállalkozás Magyarország területén lévő székhellyel, vagy  az Európai Gazdasági Térség területén lévő székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel és magyar adószámmal rendelkezik. Ezen kívül a kezdő vállalkozások (az minősül kezdő vállalkozásnak, amelynek nincsen még legalább 3 teljes, lezárt üzleti éve) a 100 helyett maximum 50 millió forintig vehetnek fel kölcsönt

Státusz

Aktív

Érvényesség

2024.12.30.

Napenergia Plusz Program - 66% állami támogatással!Plus Icon

Cél

A háztartások saját célú termelését és felhasználását, valamint energetikai szempontú öngondoskodását ösztönzze.

Összefoglaló

A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 75,8 milliárd forint lesz és azok a magánszemélyek használhatják ki, akik az új, bruttó elszámolásba fognak tartozni, tehát 2024. január 1. után telepítik a rendszerüket. A pályázat igényelhető összege maximum 5 millió forint, ami a költségek akár 66%-át fedezheti és abban az esetben kérhető, ha minimum 4 kW, maximum 5 kW teljesítményű napelemes invertert és minimum 7,5 kWh, maximum 10 kWh kapacitású akkumulátort együttesen telepít a pályázó.

Támogatható tevékenységek

Háztartási méretű kiserőmű (HMKE), amelyre az alábbi kritériumok teljesülnek:

  • Inverter teljesítménye: minimum 4 kW, maximum 5 kW
  • Akkumulátor kapacitása: minimum 7,5 kWh, maximum 10 kWh
  • Napelem panelek összteljesítménye: az inverter méretének max. 120%-a

Kiegészítés

Egy pályázó maximum (bruttó) 5 millió forintos támogatást nyerhet el, ami a telepített rendszer maximum 66%-a lehet.

Kik pályázhatnak

A pályázatra kizárólag nagykorú magánszemély jelentkezhet, aki:

  • magyar adóazonosító jellel rendelkezik;
  • a beruházás helyszínével megegyező magyarországi állandó lakóhellyel rendelkezik; és
  • a beruházással érintett lakóingatlanban legalább résztulajdonnal vagy haszonélvezeti joggal rendelkezik, vagy lakáscélú lízingszerződéssel rendelkezik.

Státusz

Aktív

Érvényesség

Amikor a pályázati keret elfogy, az előregisztrációs felületet lezárják!

Kapcsolódó cikkek

Elvesztél a sok információban?

Kérj inkább visszahívást! Szakértőink szívesen válaszolnak kérdéseidre.

ugyfelkapcsolat