solarkit-logo

SolaX Power napelemes inverterek és energiatárolárolási megoldások

Szünetmentes betáplálás, aszimmetrikus visszatáplálás és sok másik innovatív technológiával segíti a hibrid rendszerek hatékonyságát.

SolarKit termékportfóliójában olyan világmárkák mellett, mint a Huawei és Risen vagy Jinko Solar, most bemutatkozik a többszörösen díjnyertes SolaX Power termékcsaládja. Szerteágazó palettájuk lefedi a napelemes ügyfelek szinte minden igényét, legyen szó hibrid inverterekről, nagy kapacitású akkumulátorokról, vagy villanyautó töltőkről, természetesen a legfelhasználóbarátabb integrált kezelőfelülettel és monitoring szoftverrel. 

Lakossági és KKV-s kivitelezésinkhez is bátran használjuk a SolaX invertereket, mindemellett nagykereskedésünk népszerű termékei a hibrid kivitelű, fázisasszimetriát kezelni tudó darabok.

Kiváló ár-érték arány mellett, 10 év teljeskörű garancia és reddot design nyertes referenciákkal rendelkezik a kínai gyártó. Nem utolsó sorban kiemelkedően jó árakon kínáljuk a SolaX termékeket.

A hibrid inverterek piacvezető előnye, hogy képesek asszimetrikusan ellátni a házban 3 fázison működő villamosberendezéseket.

solax-1

SolaX Power cégismertető

A SolaX Power egy kínai alapítású napelemes inverter, akkumulátor és EV töltő gyártó cég, amely 2012 óta van jelen a piacon és mára meghatározó márkanévvé vált. Azóta a vállalat hatalmas fejlődésen ment keresztül, és jelenleg több, mint 2.500 alkalmazottal, 80 országban van jelen. 80 ember dolgozik a kutatás+fejlesztés részlegen és 30GW inverter kapacitással bírnak. A cég központja Shanghai  közelében található, és számos irodával és értékesítési központtal rendelkezik világszerte, beleértve Európát, Észak-Amerikát és Ázsiát. Hivatalos forgalmazóként a SolarKit nagykereskedése is regionálisan értékesíti termékeit.

Folyamatos termékfejlesztés és innovatív technológiák alkalmazásával igyekeznek ügyfeleknek a legmagasabb minőségű termékeket biztosítani a lakossági és ipari szférában. Ezért ajánljuk mi is jó szívvel nagykereskedésünkben.

SolaX Cloud szoftverrel állandó monitoringot, távvezérelhetőséget, hálózati stabilitást és okosotthon támogatást nyújtanak.

Mit kínálnak az invertereik?

Asszimetrikus termelés és szünetmentes táplálás

A SolaX fázisasszimetrikus kimenetelű hibrid inverterei maximalizálják a napelemes termelés helyben fogyasztását.  Vissz-wattos (majd később bruttó elszámolású) rendszereknél ez különösen hasznos.

Az inverter képes automatikusan átkapcsolni szigetüzemre 10 ezredmásodpercen belül, ez szünetmentes tápellátásnak felel meg. Szigetüzemben a max rendelkezésre álló teljesítmény a SolaX inverter névleges AC teljesítményének az 50%-a. Maximum fázisonként 5kW.

A SolaX inverterek beépített backupboxot tartalmaznak, így áramszünet esetén az ingatlan villamosfogyasztói zavartalanul működhetnek, ameddig a fent meghatározott tartományon belül maradunk. Ez fenntartható napsütéses időben DC oldali termelés esetén vagy az akkumulátorban rendelkezésre álló energia kitart.

Mivel egyes országok hálózati közművei eltérő exporthatárt követelnek meg, ezért az inverternek különböző exportvezérlési móddal kell rendelkezniük, hogy megfeleljenek.

Mindennapi példával élve 3 fázisú ingatlan esetén az 1. fázison van egy villanybojler, a 2. fázison a világítás, a 3. fázison pedig a konyhai berendezések vannak kötve. Napközben, amikor megy a bojler és a konyhában is használjuk a fogyasztókat a 2. fázison azonban egyik fogyasztó sem megy (nem világítunk), ebben az esetben itt semmi energiát nem használunk. Egy fázis asszimetriát kezelni NEM-tudó inverter jelen helyzetben a legkisebb fogyasztású fázisra szinkronizál, mely itt közel nulla, így a napelemes rendszer helyben felhasznált termelése is közel nulla lesz, magyarán a megtermelt kWh-kat veszítjük, nem tudjuk maximálisan hasznosítani.

Ezzel szemben a SolaX fázisasszimetrikus kimenetelű hibrid inverterei maximalizálják a napelemes termelés helyben fogyasztását, mely jelenlegi vissz-wattos és bruttó elszámolású rendszerben nélkülözhetetlen.

SolaX X3-Hybrid termékcsaládja kiváló megoldás a magyarországi és európai piac igényeinek, akkumulátorokkal, smartmeterrel kombinálva.

A Solax Hibrid inverter – akkumulátor nélkül is – PV üzemmódban (napelemektől rendelkezésre álló energiából) képes áramszünet esetén is működtetni az ingatlan EPS (kritikus fogyasztói kör, szünetmentes táp) fogyasztóit. Ez egészen addig működik, amíg a fogyasztók kevesebb teljesítményt vesznek fel, mint amennyit a napelem (PV) pillanatnyilag le tud adni.

A Super-backup funkció az inverterben lévő kondenzátorokat arra használja, hogy rövid időre tárolja a PV-energia egy részét, majd lassan felszabadítsa, ami olyan, mint egy kis tározó, tartalék, amely stabilabbá teszi az egyenáramot a PV-oldalon.

SolaX termékportfólió

A vállalat által kínált inverterek között megtalálhatók az egyfázisú és háromfázisú inverterek, amelyek különböző teljesítménytartományokban érhetők el.

A SolaX egyfázisú inverterei széles teljesítménytartományt kínálnak, általában 1 kW-tól 6 kW-ig terjednek. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszert a felhasználó igényeinek megfelelően méretezzék.

A  kis méretüknek köszönhetően könnyen telepíthetők és kezelhetők, valamint magas hatékonyságuk révén jelentős energiamegtakarítást biztosítanak a felhasználóknak. Emellett a SolaX inverterek megbízhatósága szintén nagy előny, mivel hosszú élettartammal és garanciával rendelkeznek.

Napelemenkénti optimalizálás itt is megoldható, például Tigo márkájú optival, így árnyékosabb, vagy tagoltabb tető esetén javítható a várható hozam.

Magyarországon általában háromfázisú rendszereket alkalmaznak a nagyobb hatékonyság és megbízhatóság érdekében. Ennek oka az, hogy a háromfázisú rendszerek nagyobb teljesítményt biztosítanak, és a legtöbb háztartásnak nagyobb energia igénye van mint amennyit az egyfázisú inverterek ki tudnak szolgálni. Ennek ellenére a SolaX egyfázisú inverterei még mindig hasznosak lehetnek olyan helyzetekben, amikor egy kisebb teljesítményű rendszert szeretnénk üzemeltetni egyetlen fázison, például egy kisebb ház, nyaraló.

solax-2

A háromfázisú inverterek 5 kW-tól akár 225 kW-ig terjedő teljesítményt kínálnak, és alkalmasak nagyobb telepítésekhez, például kereskedelmi és ipari napelemes rendszerekhez is. Több funkcióval rendelkeznek, mint például a beépített WiFi, az érintőképernyős kijelző és a fejlett monitoring.

Saját energiatárolási rendszert fejlesztettek ki, amely képes a korábban említett szünetmentes betáplálásra. A legújabb LFP (Lítium-vas-foszfát) technológiának köszönhetően nagyobb a hőmérséklet tűréshatára és biztonságosabb a telepítése. 10 év garanciával és 90%-os használható kapacitással kitűnő ár-értékek képviselnek.

SolaX inverterek az Európai Unióban 10 éves garanciával kerülnek forgalomba. Ahhoz, hogy jótállását érvényesíthesse a SolaX csereprogram keretében, minden invertert regisztrálni kell a SolaX weboldalán! Az invertert legkésőbb 6 héttel a telepítést követően regisztrálni kell!

solax-3

Díjak és elismerések

A SolaX Power-t a “All Quality Matters” díj nyertesének nyilvánították az otthoni használatra szánt energiatároló átalakító (10 kW) kategóriában a leginnovatívabb háromfázisú X3-Hybrid G4 inverterével. Ugyanebben az évben a SolaX Power elnyerte a Red Dot Award Product Design 2021 díjat is a legújabb X-ESS G4 energiatároló rendszeréért, amely innovatív futurisztikus dizájnnal és egyedülálló technológiával rendelkezik, és alapvetően egy mindenre alkalmas lakossági napelemes rendszer. A SolaX-ot az éves Tonglu gazdasági és iparfejlesztési konferencián három díjjal is elismerték

solax-4
  • Top Ten Import & Export Enterprises 2019,
  • Newly Listed Provincial Research Institutes 2019,
  • First Set of Key Industry Production of Zhejiang Province Equipment Manufacturing Industry 2020, a napenergia-iparban elért eredményeiért.

    Ezek a díjak a SolaX inverterek tudományos kutatási erejét és értékesítési skáláját egy másik szintre emelik. A SolaX-ot rengeteg díjjal bombázták; például a SolaX-ot beválasztották a 2019-es Zhejiang tartományi innovatív vezető vállalkozások inkubációs listájára.

Keresse fel kollégáinkat, hogy további információt kapjon a SolaX termékekről.