solarkit-logo

Napelem otthonra

Bruttó elszámolással is megéri!

Ne mások rendszerét egyeztesd a saját igényeiddel. Segítünk neked pontosan kiszámolni, mekkora rendszer kell, mennyibe kerül és hozamelőrejelzésünkkel megmutatjuk, mikor mennyit termelne a rendszered.

Nyáron szeretsz klímát használni, a fűtésed is elektromos? Esetleg elektromos autód is van? Egy napelemes rendszernek a te igényeidhez kell igazodnia, jól méretezve és kihasználva sokat javul a beruházásod megtérülése. 

Kérj ingyenes tanácsadást szakértőinktől, és találjuk meg együtt a legjobb megoldást Neked és ingatlanodnak:

Miben segítünk neked?

Szolgáltatásaink magánszemélyek részére:

Kulcsrakész kivitelezés

Maximálisan elkötelezett, lelkiismeretes, saját telepítő csapat. Csak bizonyított szakemberekkel dolgozunk. Villanyszerelőink technikai tudása nagykereskedelmi üzletágunknak köszönhetően átlag feletti, folyamatos gyártói tréningekkel.


Teljes körű ügyintézés

Ingyenes konzultáció és helyszínfelmérés. Panelkiosztás tervezése, teljesítményelőrejelzés, áramszolgáltatói ügyintézés.

Pályázatmenedzsment

Állami pályázatok, Otthonfelujítási Támogatás, Falusi CSOK

Rendszerszintű távmonitorozás

Minden telepített rendszert távmonitorozással követünk (Wi-Fi megléte feltétel): Huawei, SolaX, Deye, Solaredge. Ha kérdés merül fel a működésről, azonnal rá tudunk nézni távolról is!

RÓLUNK MONDTÁK

350+

Google vélemény

4,8

Értékelés

"Az első pillanattól kezdve éreztem hogy jó kezekbe kerültünk. A többi nagy cég lerázó kommunikációja helyett itt megbecsüléssel, barátságos, segítőkész hozzáállással fogadtak. Gyors szerződéskötéssel, profi drónos fotózással, dolgos kezű szakértő telepítő brigáddal könnyítve meg az életünket. Köszönöm ezt a nagyszerű tapasztalatot! Csak ajánlani tudom- ahogyan azt folyamatosan is teszem!"

Magony Zoltán

"Amint felmerült gondolatainkban a napelem , ismerőseink tapasztalatára alapozva kerestük meg a SolarKit csapatát. A felmérés napokon belül megtörtént, s bár közbejött a nyári szabadságolás, egymás között nagyon hatékonyan működött az információ átadás, így az igénybejelentés is hamar megtörtént. A kivitelező csapat időben , pontosan érkezett, s bár volt egy kis fennakadás, azt is nagyon gyorsan orvosolták. Bízunk benne, hogy hamarosan megkapjuk az üzemeltetési engedélyt, s minden villany gyújtásnál, fűtésnél megelégedéssel gondolunk a SolarKit munkatársaira, akiket jó szívvel ajánlunk napelem terveik megvalósításához."

Bondár László

"Az egyik legjobb cég, akivel valaha dolgom volt. A legjobb ajánlatot adták, mindenre azonnal és készségesen válaszoltak. Az értékesítő és az ügyfélkapcsolati menedzser munkája és hozzáállása külön kiemelendő. Semmi előnyük nem származott abból, hogy támogatással még a szaldós rendszerbe beleférjünk, de mégis úgy tették oda magukat, mintha a sajátjukról lenne szó. Hálás vagyok nekik, hogy még pont időben sikerült elrendezni. Akik a telepítést végezték szintén nagyon rendesek, gyorsak és precízek voltak. Összességében száz százalékban elégedett vagyok a céggel és bátran ajánlom mindenkinek."

Cseh Tamás

"Kár, hogy csak 5*-ig lehet értékelni, sokkal többet érdemel a SolarKit. 😉 Minden munkafolyamat és az ügyintézés profin zajlott, kérdéseimre azonnal választ kapok. Kedves és segítőkész ügyfélkezelés, tényleg nagyszerű csapat, már alig várjuk az új villanyórát és a rendszer bekapcsolását. 🙂 És nem mellékesen, áraik jelentősen kedvezőbbek voltak a többi ajánlathoz képest, örülök, hogy rájuk bíztuk a házunk napelemes rendszerének kivitelezését, eddig minden kifogástalan. Igazán jó szívvel ajánlom őket, ha igazán profi napelemes céget keresel, most megtaláltad. 😉 Külön köszönet Mártonnak és Bencének a sok segítségért."

Szigeti Zoltán

Mit érdemes tudnom a napelemes rendszerekről, mielőtt belevágok a projektbe?

solarkit-vector
haz-egesz rendszerrel

Eco Otthon

Hogyan épülhet fel egy ingatlan energiaellátása megújuló energiával?

Termeljen megújuló energiát napelemes rendszerrel, akár szigetüzemben. Akkumulátor és okosmérő, vissz-watt védelemmel teljes függetlenedést jelent.

Fűtés-hűtés és melegvíz-előállítás megújuló energiával, magas komfortérzet, energiahatékony működés.

Hűtsön-fűtsön klímával energiahatékonyan, kiváltva a gázt. Napelemes rendszerével megújuló energiát használhat!

Az áramszolgáltató hálózatához is kapcsolódik a napelemes rendszer, de teljesen függetlenedhet és szigetüzemes rendszereket is építünk.

Az inverter (áramváltó) az egyenáramot váltóárammá alakítja, hogy fel tudjuk használni. Wifi-s távmonitorozhatóság és napelemenkénti optimalizáció.

A napelemek egyenáramot (DC) termelnek, amelyeket szükséges átalakítani a használathoz.

A napelemek egyenáramot (DC) termelnek, amelyeket szükséges átalakítani a használathoz.

Akkumulátorral és smart mérővel és egy kritikus fogyasztói körrel energiát tárolhatunk, amelyet olyankor is felhasználhatunk, amikor nem termel a rendszerünk

Magánszemélyeknek csak úgynevezett Háztartási Méretű Kis Erőmű (röviden HMKE) telepíthető. Egy HMKE rendszer maximum 50 kW teljesítményű inverterrel engedélyeztethető, ami lakossági felhasználásra általában bőségesen elég. A HMKE -k jellegzetessége, hogy hálózatra kötött rendszerként működhetnek, tehát az ingatlan vagy a napelemes rendszertől, vagy az áramhálózatból kaphat áramot. Ennek előnye, hogy akkor is van áram az ingatlanban, amikor nem termelnek a napelemek, amikor viszont termelnek, akkor teljesen megújuló, tiszta áramot használhatunk.

  • Napelem panelek: A napelemeket az utóbbi évtizedben már 35-40 éves időtartamra tervezik, és többnyire olyan akár szélsőséges időjárást is jól tűrő anyagokból állnak, mint a jégesőnek is ellenálló edzett üveg, a rozsdamentes acél, az alumínium vagy az UV sugárzás álló solar-kábelek. A napelemgyártás technológiája ma már lehetővé teszi a hosszú élettartamú paneleket, és ez csak egyre tovább fog fejlődni.
  • Inverterek: A jelenleg forgalomban levő napelem inverterek élettartama 10-15 év körül mozog, különösképp a magas minőséget képviselő gyártók inverterei, mint amelyeket a SolarKit forgalmaz.

Ökölszabály, hogy érdemes jobb minőséget választani egy napelemes beruházásnál, hogy a rendszer 35-40 éven át úgy termelje ingyenesen az energiát, hogy semmi gondunk nincs vele

Sok kockázatos, vagy alacsony kamatozású befektetéssel ellentétben egy napelemes rendszernek 8-11%-os megtérülése lehet, minél több fogyasztást váltunk ki napelemes rendszerrel, ez a szám annál nagyobb. Mai energiárakon számolva elmondható, hogy megközelítőleg 8-10 év egy napelemes rendszer megtérülési ideje. Ezt tovább csökkentheted, ha támogatást veszel igénybe a telepítéshez. A megtérülésen kívül egy nagyon fontos érv a napelemes-rendszer mellett, az energiafüggetlenség – energiabiztonság. Ha rendelkezel helyben megtermelt energiával, az mindenképpen megnyugtató érzés Te és családod számára.

Nagyon sok tényező befolyásolja a termelést: napelem méret, tájolás, árnyékhatások, dőlésszög stb. A Solar Kit-nél egy személyes konzultációt követően, egy speciális autoCAD alapú tervezőprogrammal megrajzoljuk a házad, rá a napelemeket, figyelembe véve a helyi sajátosságokat, és így +- 5% pontossággal megkapjuk, hogy mit fog termelni a rendszer. Közel 4000 telepítéssel a hátunk mögött magabiztosan tudjuk mondani, hogy a becsléseink teljesen pontosak.

A napelemes rendszer a felhőtlen, napsütéses időszakban termel leghatékonyabban. Felhős idő esetén kisebb mennyiségű energiát képes előállítani. Bárminemű árnyékolás is nagyban tudja rontani a teljesítményt, ha ez elkerülhetetlen a tető adottságai miatt, érdemes smart rendszerben gondolkozni, mely képes a napelem táblák külön szabályozására is.

A 2024 január 1. után kötött szerződésekre a lakossági napelemes rendszereknél a korábbi szaldós elszámolás helyett bruttó elszámolást alkalmaznak. A bruttó rendszer annyiban más, hogy a hálózatba táplált és a hálózatból vételezett energia külön kerül elszámolásra (akár különböző áron).

Böngéssz tovább napelemes tudástárunkban, ahol gyakori kérdésekkel, blogcikkekkel és videókkal segítjük a napelemes rendszerek megértését:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A beruházási folyamat
lépései

Egy napelemes rendszer komoly beruházás, ezért szerettük volna lépésről-lépésre bemutatni a folyamatot, hogy később ne érjenek meglepetések.  

1

Előzetes árajánlat, ingyenes szakértői konzultáció

Az áramfogyasztás és az ingatlan adottságai alapján összeállítjuk a műszaki tartalmat és kalkulátorunk segítségével előzetes árajánlatot adunk az általunk javasolt legjobb ár-érték arányú rendszerrel.

2

Helyszínfelmérés, műszaki konzultáció

Helyszíni felmérés során szakértőink drónfelvételeket készítenek, megvizsgálják a tető adottságait, 
valamint a ház elektromos hálózatát, a mérőhely kialakítását.

3

Pontos árajánlat

A műszaki paraméterek alapján elkészítjük a pontos árajánlatot. Hozam-előrejelzéssel és panelkiosztás tervvel
segítünk téged a döntésben.

4

Szerződéskötés, projekt indítás

Sikeres megegyezést követően elektronikus úton felvesszük az adataid és kényelmesen, online szerződünk.
Ekkor esedékes 40% előlegszámla.

5

Áramszolgáltatói igénybejelentés és MGT

A szükséges dokumentumok birtokában elindítjuk az engedélyeztetést. 30-90 napos elbírálás után megérkezik a Műszaki Gazdasági Tájékoztató (MGT),
ezután esedékes a második, 30%-os előlegszámla.

6

Csatlakozási dokumentáció készítése

Az MGT alapján összeállítjuk a csatlakozási tervet, melyet benyújtunk a szolgáltónak elbírálásra. A jóváhagyást követően kitűzzük a kivitelezés napját, melyről előzetesen egyeztetünk veled.

7

Napelemes rendszer telepítése

Az installáció napján 3-4 fős kivitelező szakemberből és villanyszerelőből álló csapatunk elvégzi a telepítést, megmutatja a rendszer kezelését. Célunk, hogy hibátlan rendszert adjunk át.

8

Készre jelentés

A telepítést követően általában 8-10 napon belül készre jelentjük a rendszert az áramszolgáltatónak. Kiállítjuk a teljesítési igazolást az elvégzett munkáról,melynek
aláírását követően esedékes a végszámla.

9

Szerződésmódosítás és mérőóra csere

Sikeres készre jelentés után az áramszolgáltató 15 napon belül elküldi Önnek az új hálózathasználati szerződést aláírásra. Ezután a szolgáltató munkatársai előre egyeztetett időpontban
cserélik a mérőórát.

10

Rendszer bekapcsolása

A rendszert a mérőóra csere, vagy felprogramozás után az áramszolgáltató munkatársa kapcsolja fel. A folyamat végére érve elindulhat a környezetbarát, megújuló energia termelése.

Kíváncsi vagy, hogy mekkora napelemes rendszerre van szükséged? Használd azonnali kalkulátorunkat és tudd meg fél perc alatt:

MEGBÍZHATÓSÁG ÉS KIVÁLÓSÁG
Elkötelezettek vagyunk a precíz és hibamentes napelemes telepítés mellett!

Magyarországon 2015 óta foglalkozunk háztartási méretű kiserőművek, vállalati rendszerek és napelem parkok fejlesztésével, telepítésével. 

Nemzetközi nagykereskedésünknek köszönhetően közvetlenül a legjobb gyártóktól szerezzük be a termékeket, így garantáljuk, hogy a legkorszerűbb technológiákat is kedvező áron kaphatod meg.

Saját, tapasztalt kivitelezői csapatunkkal garantáljuk a kifogástalan munkavégzést és hosszú távú támogatást. A felmerülő hibákat elismerjük és gyorsan orvosoljuk, így biztos lehetsz abban, hogy napelemes beruházásod jó kezekben van.

MÁRKÁINK

CÉGÜNK SZÁMOKBAN

4000+

Elégedett ügyfél, vállalat, nagykeresedelmi partner

150 MW+

Lefejlesztett, eladott kapacitás

80+

Fős csapat, saját kivitelezői gárda​

350+

Google vélemény

4,8*/5

Google értékelés

2000 m²

Raktár

REFERENCIÁK

solarkit-deszk-15 kw

Település: Deszk

Rendszerméret: 15 kW

mokka-house-miskolc

Település: Miskolc

Rendszerméret: 10 kW

solarkit-referencia-petrucz-50-kw

Település: Nyírbátor

Rendszerméret: 50 kW

Solar-Kit-Napelemes-Kivitelezes

Település: Ercsi

Rendszerméret: 50 kW

soltvadkert-375

Település: Soltvadkert

Rendszerméret: 375 kW

14,8 kW-szeged,-solarkit-referencia-napelem-maganszemelyeknek

Település: Szeged

Rendszerméret: 14,8 kW

Ők fognak segíteni az ajánlatkérés során

kormoczi-robert

Körmöczi Róbert

csabai-marton

Csabai Márton

Dunai-Bence

Dunai Bence

+36 30 254 9025

bence.dunai@solar-kit.hu

Add meg elérhetőséged, és tapasztalt kollégánk felveszi veled a kapcsolatot.

Bruttó, finanszírozás, megtérülés – nálunk nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés!